Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwkwaliteit in de Praktijk: 2017 -3

Bouwkwaliteit in de praktijk is een vakblad, dat in 2015 ontstaan is door de integratie van NBD Magazine in Bouwregels in de praktijk. (Product)Kwaliteit en bouwregelgeving zijn niet los van elkaar te zien. Deregulering dwingt de markt tot innoveren en kwaliteitsborging. Uitgever en redactie bieden met Bouwkwaliteit in de praktijk een uniek vakblad voor private en publieke partijen om samen de bouwkwaliteit en bouwregelgeving naar een hoger plan te tillen en iedereen wegwijs te maken in nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Nummer 03 besteedt uitgebreid aandacht aan brandveiligheid. Branddeskundige Elie van Strien, gaat in op het belang van een goede samenwerking bij brandpreventie en brandbestrijding. Hij doet een voorstel voor andere opkomsttijden van de brandweer. Verder een artikel over de minder bekende voordelen van sprinklers en aandacht voor het brandoverslagrisico bij houten buitengevelafwerkingen. 

De vaststelling van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen in de Tweede Kamer komt aan bod, evenals de aansluiting dak/bouwmuur in de serie over detaillering.     

In het productkatern ook aandacht voor brandveiligheid, zoals bij het KPN datacenter in Eindhoven. Het Ontwerpen met essentiële bouwkundige is tevens een artikel waard. 

Tot slot weer Octrooi, Vraag en Antwoord, bouwrecht, NEN-nieuws, Regelnieuws, Productnieuws en verenigingsnieuws van de Vereniging Bouw- & Woningtoezicht Nederland.

Veel leesplezier!

Ing. Frank de Groot en Katja van Roosmalen
Hoofdredactie Bouwregels in de praktijk

Download hier de pdf.

Jaargang: 
2017
Volgnummer: 
3