Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwkwaliteit in de Praktijk: 2017 -4

Bouwkwaliteit in de praktijk is een vakblad, dat in 2015 ontstaan is door de integratie van NBD Magazine in Bouwregels in de praktijk. (Product)Kwaliteit en bouwregelgeving zijn niet los van elkaar te zien. Deregulering dwingt de markt tot innoveren en kwaliteitsborging. Uitgever en redactie bieden met Bouwkwaliteit in de praktijk een uniek vakblad voor private en publieke partijen om samen de bouwkwaliteit en bouwregelgeving naar een hoger plan te tillen en iedereen wegwijs te maken in nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Nummer 03 besteedt uitgebreid aandacht aan BIM, terwijl in het productkatern de Buitenruimte centraal staat. Welke invloed heeft BIM op de bouwkwaliteit? En welke rol vervult BIM bij private kwaliteitsborging? Ook aandacht voor de Hogeschool Windesheim te Zwolle. BIM is hier integraal onderdeel van de opleidingen Bouw en Infra.Er is zelfs een BIM Innovatiecentrum. Verder weer een artikel in de serie Detaillering.

In het productkatern volop aandacht voor de kwaliteit van de buitenruimte. Zoals het Anna van Buerenplein in Den Haag, horeca op het dak, fraaie straatroosters en sporten in de stad.

Tot slot weer Octrooi, Vraag en Antwoord, bouwrecht, NEN-nieuws, Regelnieuws, Productnieuws en verenigingsnieuws van de Vereniging Bouw- & Woningtoezicht Nederland.

Veel leesplezier!

Ing. Frank de Groot en Katja van Roosmalen
Hoofdredactie Bouwregels in de praktijk

Download hier de pdf.

Jaargang: 
2017
Volgnummer: 
4