Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwkwaliteit in de Praktijk: 2017 -5

Bij de bouw en otwikkeling van het Stadskantoor in Venlo is ingezet op 4 pijlers: hernieuwbare energie, gezond binnen klimaat, het sluiten van de waterkringloop en de materialisatie. Bas van der Westerlo begeleidde dat proces.

 

Bouwkwaliteit in de praktijk is een vakblad, dat in 2015 ontstaan is door de integratie van NBD Magazine in Bouwregels in de praktijk. (Product)Kwaliteit en bouwregelgeving zijn niet los van elkaar te zien. Deregulering dwingt de markt tot innoveren en kwaliteitsborging. Uitgever en redactie bieden met Bouwkwaliteit in de praktijk een uniek vakblad voor private en publieke partijen om samen de bouwkwaliteit en bouwregelgeving naar een hoger plan te tillen en iedereen wegwijs te maken in nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Nummer 05 besteedt uitgebreid aandacht aan Milieu en Circulair bouwen. Per 1 januari 2018 wordt waarschijnlijk de milieuprestatie in het Bouwbesluit ingevoerd. Aandacht voor reeds opgedane ervaringen. Daarnaast ging de redactie op bezoek bij het nieuwe hoofdkantoor van Alliander in Arnhem: het toppunt van circulair 'verbouwen'. Tevens een artikel over normen en circulair bouwen.  Verder weer een artikel in de serie Detaillering.

In het productkatern ook volop aandacht voor Circulair bouwen, zoals het nieuwe Stadskantoor in Venlo, biocomposieten als gevelmateriaal, banken uit gerecycled kunststof en de bijna CO2-neutrale nieuwbouw van Agio Cigars. Verder veel productnieuws rond circulair bouwen. 

Tot slot weer Octrooi, Vraag en Antwoord, bouwrecht, NEN-nieuws, Regelnieuws, Productnieuws en verenigingsnieuws van de Vereniging Bouw- & Woningtoezicht Nederland.

Veel leesplezier!

Ing. Frank de Groot en Katja van Roosmalen
Hoofdredactie Bouwregels in de praktijk

Download hier de pdf.

Jaargang: 
2017
Volgnummer: 
5