Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwkwaliteit in de Praktijk: 2017 -6

Bouwkwaliteit in de praktijk is een vakblad, dat in 2015 ontstaan is door de integratie van NBD Magazine in Bouwregels in de praktijk. (Product)Kwaliteit en bouwregelgeving zijn niet los van elkaar te zien. Deregulering dwingt de markt tot innoveren en kwaliteitsborging. Uitgever en redactie bieden met Bouwkwaliteit in de praktijk een uniek vakblad voor private en publieke partijen om samen de bouwkwaliteit en bouwregelgeving naar een hoger plan te tillen en iedereen wegwijs te maken in nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Nummer 06 besteedt uitgebreid aandacht aan binnenklimaat, private kwaliteitsborging en - in het productkatern - aan wanden, vloeren en plafonds. Binnen het thema Binnenklimaat leggen we de focus op Gezond ventileren en gezonde binnenlucht bij BENG-woningen. Ook aandacht voor Frisse Scholen die gebruikmaken van stadswarmte.

U wordt ook weer uitgebreid voorzien van de laatste informatie over de op handen zijnde Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen en de situatie op dit gebied in het buitenland. En welke rol kan de constructeur in dit hele proces vervullen?

In het productkatern volop aandacht voor Wanden, vloeren en plafonds, zoals in het havenhuis in Drimmelen en de receptie van - jawel - Versailles. Verder gaan we in op het beeldrecht. 

Tot slot weer Octrooi, Vraag en Antwoord, bouwrecht, NEN-nieuws, Regelnieuws, Productnieuws en verenigingsnieuws van de Vereniging Bouw- & Woningtoezicht Nederland.

Veel leesplezier!

Ing. Frank de Groot en Katja van Roosmalen
Hoofdredactie Bouwregels in de praktijk

Download hier de pdf.

Jaargang: 
2017
Volgnummer: 
6