Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwkwaliteit in de Praktijk: 2017 -7

Museum More - Ruurlo. Om het aanzicht zo min mogelijk te verstoren, ontwierpen Verlaan & Bouwstra een glazen serre waarin de entree is gehuisvest.

Bouwkwaliteit in de praktijk is een vakblad, dat in 2015 ontstaan is door de integratie van NBD Magazine in Bouwregels in de praktijk. (Product)Kwaliteit en bouwregelgeving zijn niet los van elkaar te zien. Deregulering dwingt de markt tot innoveren en kwaliteitsborging. Uitgever en redactie bieden met Bouwkwaliteit in de praktijk een uniek vakblad voor private en publieke partijen om samen de bouwkwaliteit en bouwregelgeving naar een hoger plan te tillen en iedereen wegwijs te maken in nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Nummer 07/08 besteedt uitgebreid aandacht aan transformatie en - in het productkatern - renovatie. Binnen het thema Transformatie laten we enkele fraaie transformatieprojecten zien, zoals het Ketelhuis van Vredestein in Doetinchem, het Zupthense industrieterrein Noorderhaven en Museum Moren in Ruurlo. Verder aandacht voor een onderzoek van Bouwkennis naar ervaringen van bouwpartners met transformatieprojecten.

Lezenswaardig zijn daarnaast de artikelen over handhaving bij een restauratie van een oude schoorsteen en risicobeoordeling onder de Wet kwaliteitsborging.

In het productkatern volop aandacht voor innovatieve renovatieproducten. 

Tot slot weer Octrooi, Vraag en Antwoord, bouwrecht, NEN-nieuws, Regelnieuws, Productnieuws en verenigingsnieuws van de Vereniging Bouw- & Woningtoezicht Nederland.

Veel leesplezier!

Ing. Frank de Groot en Katja van Roosmalen
Hoofdredactie Bouwregels in de praktijk

Download hier de pdf.

Jaargang: 
2017
Volgnummer: 
7