Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

‘Elke gevel vooraf op brandveiligheid testen in laboratorium’

Nederlandse gevelbouwers hebben onvoldoende in de gaten dat een brandveilige gevel meer vergt dan een onbrandbare buitenschil. Hoog tijd daarom om het Bouwbesluit goed toe te passen, zegt brandveiligheidsspecialist DGMR. Anders is een Grenfell-drama bij ons ook onvermijdelijk.

Dat is de belangrijkste conclusie uit de DGMR-publicatie ‘Brandveilige gevels’. Het adviseursbureau zet daarin de feiten over de rampzalige brand in Londen op een rijtje en formuleert aanbevelingen voor de Nederlandse gevelsector om een soortgelijk catastrofe bij ons te voorkomen.

Bouwers en ontwerpers zouden tenminste moeten weten dat een brandklasse B voor de buitenste 4 millimeter onvoldoende is om een brandveilige gevel te krijgen. “Dat is een wijdverbreid misverstand”, zegt Johan Koudijs van DGMR. “Je moet naar de complete gevelopbouw kijken. Anders kun je met het Bouwbesluit in de hand een onveilig gebouw ontwerpen.”

Links

Lees verder bij Cobouw

Bron: 
Cobouw
Categorieën: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Voorbereiding, Uitwerking, Uitvoering/Realisatie, Regelgeving, Beheer/Onderhoud, Ontwerp, Gebruik, (Her)ontwikkeling
Doelgroep: 
Plantoetser, Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Adviseur BWT, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gebouwbeheerder, Constructeur, Aannemer