Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Balkon Groningen breekt af, corporatie kondigt verbod aan

Foto: Cobouw

In Groningen is woensdag een balkon afgebroken. Het gaat om een balkon van een flat aan de Westindischekade. Woningcorporatie Lefier, eigenaar van de flat, heeft de bewoners van 312 andere appartementen verboden om voorlopig gebruik te maken van hun balkons.

“Een bewoner werd woensdagochtend wakker van een hard geluid. Toen hij ging kijken, zag hij dat een klein balkonnetje was losgeschoten van de voorgevel. Hij hing nog wel aan de gevel, maar was erg los. Wij hebben het balkon meteen verwijderd”, laat woningcorporatie Lefier weten. Het balkon is niet op de stoep terechtgekomen en er is niemand gewond geraakt.

Alle balkons aan de Westindischekade en aan twee straten ernaast, de Surinamestraat en de Paramaribostraat, worden gestut en gecontroleerd. Volgens Lefier zijn er geen andere gebouwen met zulke balkons in de stad.

Het is niet bekend wanneer de balkons kunnen worden vrijgegeven. “Er moet gedegen onderzoek worden gedaan en daar is tijd voor nodig”, aldus Lefier.

Links

Lees verder bij Cobouw

Bron: 
Cobouw
Zie ook: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Beheer/Onderhoud, Gebruik
Doelgroep: 
Plantoetser, Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Adviseur BWT, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gebouwbeheerder, Constructeur, Aannemer

Gerelateerde artikelen