Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

BENG-rekenpakketten te laat beschikbaar

Zeer recent is bekend geworden dat de softwarepakketten voor het berekenen van de energieprestatie van gebouwen volgens de nieuwe BENG-normen (die op 1-1-2020 ingaan) te laat beschikbaar komen; vermoedelijk pas in het najaar van 2019. NEPROM, NVB en Bouwend Nederland hebben bij minister Ollongren (BZK) aandacht voor dit probleem gevraagd.

Marktpartijen dienen minstens een half jaar van tevoren over BENG-software te beschikken, maar bij voorkeur nog eerder. De Vereniging BWT Nederland heeft de minister voorgesteld om als terugval-optie tijdelijk gebruik te mogen blijven maken van de EPC-methodiek (en de daarbij behorende rekensoftware), waarbij de EPC-eisen dan wel met ingang van 2020 dienen te worden aangescherpt, om te voldoen aan de BENG-eisen die vanuit Brussel worden gesteld. De Vereniging BWT Nederland hoopt dat de minister spoedig uitsluitsel geeft, zodat de markt weet waar zij aan toe is.

 
 
 
Bron: 
Zie ook: 
Categorieën: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Voorbereiding, Uitwerking, Regelgeving, Ontwerp
Doelgroep: 
Plantoetser, Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Adviseur BWT, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Aannemer