Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Dordrecht stoomt op in lijst beste woonsteden

Amsterdam, Utrecht en Amstelveen bezetten net als in 2006 de eerste drie plaatsen van beste woonstad. Dordrecht is sinds 2006 gestegen van plaats 30 naar 14. Dat blijkt uit de Atlas voor gemeenten.

De ranglijst van de vijftig grootste gemeenten van Nederland is op 15 juni gepubliceerd. In de Atlas voor gemeenten worden deze steden op vijftig punten met elkaar vergeleken. Naast de kwaliteit van het woningaanbod zijn ook het aantal banen in de buurt, het culturele aanbod, de veiligheid en de nabijheid van natuur en water belangrijke indicatoren. De top 10 wordt verder gevormd door Haarlem (4), Den Bosch, Den Haag, Haarlemmermeer, Nijmegen, Leiden en Leidschendam-Voorburg (10).

De grootste stijgers in de ranglijst zijn steden die afgelopen jaren fors hebben geïnvesteerd in de kwaliteit van hun binnenstad, aldus de onderzoekers. Dat geldt het meest voor de grootste stijger Dordrecht maar ook steden als Arnhem, Eindhoven en Den Haag hebben de afgelopen jaren grote stappen op de lijst gezet.

Lees verder

Bron: 
Zie ook: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Uitvoering/Realisatie, Regelgeving, Ontwikkeling, Beheer/Onderhoud, Inrichting, Ontwerp, Gebruik, (Her)ontwikkeling
Doelgroep: 
Plantoetser, Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Ontwerper, Juridisch adviseur/jurist/advocaat, Architect, Adviseur BWT, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gemeentebestuurder