Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Frisse blik op beter aanbesteden

Waarom kleeft aan aanbesteden vooral het imago van gedoe en frustratie en overheerst de angst om fouten te maken? Oud-VVD-Kamerlid Matthijs Huizing zoekt het op verzoek van minister Kamp uit en komt uiterlijk volgende zomer met praktische oplossingen. “De narrigheid moet weg.”

Marktpartijen die structureel tegen problemen aanlopen, nodigt hij van harte uit die te melden.Dat kan gaan over het uitnodigingsbeleid van gemeenten, groslijsten, de verplichte inzet van werklozen of gebrek aan innovatie. “Breng dat in, liefst meteen met een oplossing.” Boter bij de vis dus. Dat is Matthijs Huizing ten voeten uit.

Evaluatie Aanbestedingswet: veel frustratie over tenderproces

Al jaren proberen Pianoo, het Aanbestedingsinstituut, Stichting Marktwerking Installatietechniek en de Commissie van Aanbestedingsexperts uit alle macht het tenderproces in goede banen te leiden. Door fouten aan te kaarten en het kennisniveau bij te spijkeren. Zonder al te veel succes, want uit een evaluatie van de Aanbestedingswet klinkt veel frustratie door bij zowel de aanbestedende diensten als de marktpartijen.

Eén man moet nu het verschil gaan maken op dit hoofdpijndossier. “Al die instituten doen goed werk, maar zijn allemaal aan het zenden. Dat werkt in elk geval niet’’, trapt Huizing af. Wij – ik hoef het niet alleen te doen – zetten in op zenden én ontvangen. Door met alle spelers het gesprek aan te gaan, zorgt al voor begrip.’’

Lees verder (Cobouw, 23 november 2016)

Bron: 
Categorieën: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Verkoop/Handel/Bieding/Gunning, Uitvoering/Realisatie, Regelgeving, Aanbesteding/Gunning, Aanbesteding
Doelgroep: 
Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Juridisch adviseur, Adviseur BWT, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gemeentebestuurder