Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Informatiemiddag ‘Drijvende bouwwerken’

De effecten van klimaatverandering vragen om nieuwe oplossingen in de bebouwde omgeving. Daardoor groeit de aandacht voor drijvende bouwwerken op nationaal en internationaal niveau. Ook heeft een wijzing van het Bouwbesluit plaats gevonden die sinds 1 januari van kracht is. Deze ontwikkelingen hebben aanleiding gegeven voor NEN om de bestaande NTA 8111 ‘Drijvende bouwwerken’ te herzien. Daarom organiseert NEN op 10 april een informatiemiddag over dit onderwerp.

Nederland staat wereldwijd bekend als waterland en is internationaal koploper op het gebied van watervraagstukken. Binnen Nederland liggen de uitdagingen vooral in het stedelijke gebied. De aandacht voor drijvende bouwwerken neemt in Nederland hierdoor toe. Maar ook internationaal wordt steeds vaker een beroep gedaan op de Nederlandse kennis. Vergelijkbaarheid, transparantie en samenwerking zorgen voor verbinding tussen verschillende partijen. Deze verbinding kan met normalisatie gemaakt worden en is van belang voor het ondersteunen van de schaalvergroting van drijvend bouwen.

Informatiemiddag

De bestaande NTA 8111 ’Drijvende bouwwerken’ is in 2011 gepubliceerd en is toe aan herziening. NEN organiseert daarom op 10 april een informatiemiddag over het onderwerp. Het doel van de bijeenkomst is:

  • Het informeren en betrekken van belanghebbende partijen;
  • Het in kaart brengen van relevante ontwikkelingen op het gebied van drijvend bouwen;
  • Het informeren van geïnteresseerden over wijzigingen in wet- en regelgeving;
  • Het samen met de betrokkenen bepalen van het vervolg.

Verschillende partijen uit de sector komen tijdens deze middag aan het woord.

Aanmelden

Meer informatie of direct aanmelden voor de informatiemiddag? Aanmelden kan via de website van NEN Evenementen.

Meer informatie

Meer informatie over drijvende bouwwerken? Neem contact op met Willemien Bosch, consultant Bouw & Installaties, telefoon 015 2690123 of via e-mail bi@nen.nl.

 
Bron: 
Categorieën: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Voorbereiding, Uitwerking, Uitvoering/Realisatie, Regelgeving, Ontwerp, Gebruik
Doelgroep: 
Plantoetser, Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Adviseur BWT, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gebouwbeheerder, Aannemer

Gerelateerde artikelen

17-07-2015
tijdschriftartikel
25-09-2009
vraag_en_antwoord