Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Kampen schrapt 25% ruimtelijk beleid

De gemeente Kampen en het Expertteam Versnellen slaan de handen ineen om regelgeving te verminderen. Beide partijen proberen hiermee de vertraging bij projecten en bouwplannen tegen te gaan. Het afgelopen jaar trok de gemeente ongeveer een kwart van alle ruimtelijke beleidsstukken in.

De gemeente Kampen en het Expertteam Versnellen slaan de handen ineen om regelgeving te verminderen. Beide partijen proberen hiermee de vertraging bij projecten
en bouwplannen tegen te gaan. Het afgelopen jaar trok de gemeente ongeveer een kwart van alle ruimtelijke beleidsstukken in.
 
Niet de regels maar de mogelijkheden van ruimtelijke ontwikkeling – daar wil het gemeentebestuur van Kampen de nadruk op leggen. Daarom nam de gemeente de huidige regelgeving onder de loep. Kampen schakelde hiervoor in 2014 het Expertteam Versnellen in.
 
Verminderen van regelgeving
Het Expertteam richt zich op ontslakken: het verminderen en vereenvoudigen van regelgeving die bouwplannen en -projecten vertragen. Samen met de gemeente Kampen zochten de betrokken experts Adri Dorrestein en Martin Bosch een geschikte pilot om een bouwproject vlot te trekken. De keuze viel op het Stationskwartier. Het project met honderden woningen, een winkelcentrum met voorzieningen en kantoren kwam moeizaam van de grond.
 

Links

Lees verder bij RVO

Bron: 
RVO.nl
Categorieën: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Voorbereiding, Uitwerking, Wetgeving, Regelgeving, Ontwikkeling, Ontwerp, (Her)ontwikkeling
Doelgroep: 
Plantoetser, Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Juridisch adviseur/jurist/advocaat, Adviseur BWT, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gemeentebestuurder, Aannemer

Gerelateerde artikelen

16-03-2018
tijdschriftartikel
20-04-2016
tijdschriftartikel
08-04-2016
tijdschriftartikel