Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Nut en noodzaak van RWA in industriegebouwen

Foto: Velux

Waarom worden rook- en warmteafvoerinstallaties (RWA) niet meer standaard toegepast in industriegebouwen? Deze vraag stond centraal tijdens het onlangs gehouden seminar over RWA in industriegebouwen van de Werkgroep RWA. Duidelijk werd dat een RWA-systeem onder meer zorgt voor een rookvrije vluchtroute, schadebeperkend is en het de gebouwconstructie beschermt.

Tijdens het seminar maakten de sprekers kenbaar dat dergelijke voordelen lang niet bij iedereen bekend zijn. De Werkgroep RWA is een initiatief van Colt International en Brakel Atmos. Beide bedrijven signaleren al geruime tijd dat de rook- en warmteafvoer in Nederland in de vergetelheid raakt. “Wetgevers in landen als Duitsland, België en Frankrijk zijn van mening dat de aanwezigheid van een goed gedimensioneerde en onderhouden RWA-installatie een grote toegevoegde waarde heeft. In Nederland is die gedachte er niet meer, ook een deel door de onwetendheid. Het blijkt dat er daarom nog wel wat issues overwonnen moeten worden”, zegt dagvoorzitter Joric Witlox aan het begin van het seminar in het Postillion in Bunnik.

Links

Lees verder bij BrandVeilig.com

Bron: 
Brandveilig.com
Zie ook: 
Categorieën: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Voorbereiding, Uitwerking, Uitvoering/Realisatie, Regelgeving, Beheer/Onderhoud, Ontwerp, Gebruik, (Her)ontwikkeling
Doelgroep: 
Plantoetser, Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gebouwbeheerder, Aannemer