Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

OVV over Eindhoven: kwartslag draaien bollenplaten oorzaak instorting

Niet de gebrekkige hechting tussen de breedplaat en het gestorte beton, maar de keuze om de bolleplaatvloeren een kwartslag te draaien, zijn de oorzaak geweest van de instorting van de parkeergarage in Eindhoven. Tot die opvallende conclusie komt de Onderzoeksraad voor de Veiligheid in een rapport dat vandaag verschijnt.

Eenvandaag citeert uit het rapport dat vandaag naar buiten komt. De uitkomst volgens het nieuwsprogramma van AvroTros: “De bouw in Nederland onderschat de veiligheid al jaren. De sector gaat vooral voor de laagste prijs en leert onvoldoende van eerdere ongelukken”.

Volgens de Raad zijn bouwbedrijven na een ongeluk meer bezig met het afwentelen van de schuld, dan met het verbeteren van de veiligheid. Verder waren er twee maanden voor het instorten van de parkeergarage in Eindhoven al signalen dat het niet goed zat met de veiligheid van het gebouw. Er zaten scheuren in de vloeren en er stonden plassen op.

Links

Lees verder bij Cobouw

Bron: 
Cobouw
Dossiers: 
Procesfase: 
Voorbereiding, Uitwerking, Uitvoering/Realisatie, Ontwerp
Doelgroep: 
Plantoetser, Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Juridisch adviseur/jurist/advocaat, Adviseur BWT, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gemeentebestuurder, Gebouwbeheerder, Constructeur, Aannemer