Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Tweede Praktijkdag Kwaliteitsborging voor het bouwen

Dagvoorzitter is Haje van Egmond, kwartiermaker Instituut voor Bouwkwaliteit.

Op 11 oktober vindt de Tweede Praktijkdag Kwaliteitsborging voor het bouwen plaats in De Cantharel in Apeldoorn. Dagvoorzitter is Haje van Egmond, kwartiermaker Instituut voor Bouwkwaliteit. 

Goed nieuws! De wet kwaliteitsborging voor het bouwen is door de Tweede Kamer. Dit heeft impact op de hele bouwkolom. Vanaf 2018 krijgt ook u met de nieuwe wet te maken. Dan toetst niet meer de gemeente of de bouwplannen voldoen, maar dan wordt via onafhankelijke kwaliteitsborging aangetoond dat het bouwwerk voldoet aan wettelijke eisen. Het vraagt wel dat u uw organisatie hierop inricht. De eerste praktische ervaringen zijn al opgedaan door gerenommeerde partijen. Wilt u daar meer van weten? Kom naar deze praktijkdag. Graag laten wij u zien hoe u deze veranderingen tot een succes kunt maken.

Op dit moment is het definitieve besluit in de 1e kamer nog niet gevallen en worden de AMvB en MR nog samengesteld. Wij verwachten op 11 oktober dat het definitieve besluit gevallen is en dat wij u maximaal kunnen informeren over de nieuwe wettelijke regels. Ondertussen gaan de praktijkervaringen door en informeren wij u hier ook graag over en vertellen u alles over de do’s en don’ts.

Naast een plenair gedeelte worden er in een aantal workshops antwoorden op vragen gegeven zoals: Hoe ontwerp, realiseer en verifieer je risico gestuurd ontwerpen? Hoe ga je slim om met bestaande concepten en r epeterende bewijslast? Hoe regel je ketenverantwoordelijkheid & ketenbetrokkenheid? Hoe richt je een as built dossier logisch in? En hoe neem je je teams en ketenpartners mee in deze aanpak? Juist de ervaringen uit de praktijk worden op deze dag gedeeld. Zet de 11 oktober alvast in uw agenda, vanaf 12.00 uur!

Links

Lees verder bij Nieman Kwaliteitsborging

Bron: 
Nieman Kwalitetisborging
Dossiers: 
Procesfase: 
Voorbereiding, Uitwerking, Uitvoering/Realisatie, Wetgeving, Regelgeving, Bouwaanvraag, Ontwerp, Initiëring/Voorbereiding, Gebruik, (Her)ontwikkeling
Doelgroep: 
Plantoetser, Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Ontwerper, Juridisch adviseur/jurist/advocaat, Adviseur BWT, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gemeentebestuurder, Gebouwbeheerder, Constructeur, Aannemer

Gerelateerde artikelen