Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Van Wijnen kondigt 70 procent circulaire woning aan

Wakker geschud door milieuonvriendelijke cijfers wil bouwbedrijf Van Wijnen dit najaar woningen opleveren die 70 procent circulair zijn. De truc? Volledig modulair en losmaakbaar bouwen, zonder natte knopen. “We willen een statement maken naar de industrie.”

Fijn Wonen Circulair. Standaard nul-op-de-meter, helemaal elektrisch, betaalbaar en verplaatsbaar. Drie types, twee maten, zes verschillende breedtes en dieptes en een gevel die je zelf kunt kiezen, zonder kruipruimten en funderingsbalken, 25 jaar garantie op de bouwkundige en energetische prestatie. Het is misschien wel de Tesla van de woningmarkt. Of is dat teveel gezegd? Wat kan de woning precies? En 70 procent circulair? Volgens wie? En waarom eigenlijk?

“Omdat de bouw te veel schade aanricht aan het milieu”, motiveert Hilbrand Katsma, directeur productie en innovatie bij Van Wijnen. “Een kwart van de ontbossing wereldwijd komt door de bouw, 35 procent van het energieverbruik, 30 procent van het afval en 45 procent van het grondstoffenverbruik. We schrokken twee jaar geleden echt van deze cijfers, ze hebben ons wakker geschud van zo kunnen we niet doorgaan."

Links

Lees verder bij Cobouw

Bron: 
Cobouw
Categorieën: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Voorbereiding, Uitwerking, Uitvoering/Realisatie, Ontwerp, Initiëring/Voorbereiding, Initiatief, (Her)ontwikkeling
Doelgroep: 
Projectontwikkelaar, Opdrachtgever, Adviseur, Architect/ontwerper, Beleidsmedewerker, Gebouwbeheerder, Constructeur, Aannemer