Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Wettelijke erkenning gasinstallateurs race tegen de klok

Op Installatie.nl roept Doekle Terpstra de overheid op om vaart te zetten achter de invoering van de wettelijke erkenning voor gasinstallateurs. Hij wijst erop dat leden van UNETO-VNI twee jaar na het uitkomen van het rapport van de Onderzoeksraad écht behoefte hebben aan duidelijkheid.

Het wordt een race tegen de klok om de wettelijke erkenning regeling voor gasinstallateurs voor 1 januari 2019 rond te krijgen. Uneto-VNI maakt zich zorgen of deze deadline gehaald wordt. De Tweede Kamer buigt zich pas in december over de invulling, dik twee jaar na de aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. “Installateurs willen duidelijkheid.”
 
Invoeringsdatum komt in het geding
 
Wij rekenen erop dat de veiligheid rond de cv-ketel nu echt topprioriteit krijgt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, stelt de branchevereniging na vragen van Installatie.nl. “We krijgen met grote regelmaat vragen van onze leden over de stand van zaken”, zegt voorzitter Doekle Terpstra. “Helaas zijn wij voor een belangrijk deel afhankelijk van actie vanuit de overheid. Wat ons betreft is het daarvoor de hoogste tijd. Onze leden willen weten waar ze aan toe zijn. Snelheid is geboden, om per januari 2019 een werkbare regeling voor zzp’ers, mkb’ers en servicebedrijven in de lucht te hebben. Als dat nodig is zullen we een overgangsregeling bepleiten, want de invoeringsdatum komt in het geding.” Een woordvoerder van Binnenlandse Zaken zegt dat in december meer nieuws over de regeling naar buiten gaat komen.

Links

Lees verder bij Installatie.nl

Bron: 
Installatie.nl
Categorieën: 
Dossiers: 
Procesfase: 
Uitwerking, Uitvoering/Realisatie, Regelgeving, Beheer/Onderhoud, Gebruik
Doelgroep: 
Opdrachtgever, Adviseur, Beleidsmedewerker, Gebouwbeheerder, Aannemer