THEMA'S
SERVICE & ADVIES

Wat betekenen de instructieregels over geluid voor gemeenten?

Datum:11-08-2020

In het Besluit kwaliteit leefomgeving staan instructieregels over de immissie van geluid van activiteiten op voor geluid gevoelige gebouwen. Geluidgevoelige gebouwen zijn bijvoorbeeld woningen, scholen en kinderdagverblijven. Deze regels zijn van belang bij het toedelen van functies aan locaties in het omgevingsplan. De geluidbelasting op geluidgevoelige gebouwen moet aanvaardbaar zijn. Het Besluit kwaliteit leefomgeving bevat daarvoor standaardwaarden. Maar een rustige woonwijk is wat anders dan een gebied met veel horeca of een havengebied. Daarom bieden de instructieregels de gemeente een bestuurlijke afwegingsruimte: zij kan binnen de bandbreedte van het Besluit kwaliteit leefomgeving andere waarden voor geluidbelasting voor de verschillende gebieden in het omgevingsplan vastleggen, afhankelijk van de omstandigheden en type omgeving.

Verder lezen?
Inloggen
Wachtwoord vergeten?
Nog geen inlog?

Meld u gratis aan voor een proefabonnement.

Kunt u niet inloggen of heeft u vragen over een (proef)abonnement?
Neem dan contact op met Vakmedianet.

Details
Gerelateerd
Wet- en regelgeving Besluit kwaliteit leefomgeving (Bkl) Welke typen instructieregels bestaan er?
11-08-2020
Wet- en regelgeving Besluit kwaliteit leefomgeving (Bkl) Wat zijn instructieregels?
11-08-2020
Wet- en regelgeving Besluit kwaliteit leefomgeving (Bkl) Wat betekenen de instructieregels over geluid voor geluidproducerende bedrijven?
11-08-2020
Wet- en regelgeving Besluit kwaliteit leefomgeving (Bkl) Is het mogelijk om ontheffing van een instructieregel te krijgen?
11-08-2020
Wet- en regelgeving Besluit kwaliteit leefomgeving (Bkl) Wat is het verschil tussen een instructieregel en een instructie?
11-08-2020
Inhoudsopgave